De Sagrada Familia is niet af in 2026, 100 jaar na de dood van architect Antoni Gaudi. Het duurt nog tot minimaal 2034. Wel openen in 2026 de Capella de l’Assumpta en de Torre de Jesús. Het constructieve deel duurt dus nog langer. Dat heeft Esteve Camps, de afgevaardigde van de bouwraad gezegd. Ze hebben de hoop om het binnen 10 jaar af te ronden, maar dit hangt af van de vergunningen van de gemeente en onderhandelingen met de gemeente. 

Trap van de Gloria is controversieel

In 2025, volgend jaar, zal de Capella de l’Assumpta en in 2026 zal de Torre de Jesús afgerond zijn. Dat zou dus wel op tijd zijn. Maar de gevel van de Glòria moet daarna worden gedaan. Dit is in de omgeving van huizen in de omgeving en daarom controversieel. Dit omdat er een trap aan de gevel van de Glòria geplaatst zal moeten worden, waar nu huizen staan.

Bezoekers Sagrada Familia in 2023 weer erg hoog

Het bezoekersaantal is in 2023 erg hoog geweest. Het scheelde 10.000 bezoekers met het niveau van 2019 op een totaal van 4,7 miljoen. Aziatische bezoekers zijn teruggekeerd, waaronder voornamelijk bezoekers uit zuid-Korea. Verder zijn Amerikanen een groot deel van de bezoekers. Van de omzet van meer dan 125 miljoen euro gaat 26% naar het beheer en de rest naar de bouw.