In Barcelona zijn de twee nieuwste torens van de beroemde basiliek van de stad – de Sagrada Familia – voor het eerst verlicht. Het meesterwerk van Antoni Gaudí is weer een stapje dichterbij de voltooiing. Aan de Sagrada Familia wordt al sinds het jaar 1882 gebouwd. De voltooiing wordt verwacht na het jaar 2026. In dat jaar zal er meer dan 144 jaar gebouwd zijn.

Het traditionele kerstconcert in de Sagrada Familia had dit jaar een spectaculair einde, namelijk het verlichten van de twee nieuwste torens. De torens staan in het ontwerp van Antoni Gaudí, die in 1926 overleed. De bouw wordt gefinancierd door de verkoop van tickets voor de Sagrada Familia. Ze zijn 135 meter hoog met bovenop beelden van een stier en een leeuw welke symbool staan voor Lucas en Marcus (evangelisten).

Volgens het plan komen er nog 3 centrale torens bij. In 2022 werd de toren met een ster bovenop ter ere van de heilige maagd maria al afgebouwd. In 2023 komen er nog 2 centrale torens bij. De hoogste centrale torens staat op de planning voor 2026, met jezus christus bovenop. Dan zouden er 6 centrale torens moeten zijn.

Het jaar 2026 is een symbolisch jaar omdat het 100 jaar na het overlijden van de architect zou zijn – Antoni Gaudí. Het is waarschijnlijk niet haalhbaar door vertragingen die zijn ingetreden na de coronapandemie.