Zoek je een kaart om gratis in het openbaar vervoer van de stad Barcelona te reizen? Dat bestaat! Het is de Hola Barcelona Travel Card. Zie het als een soort OV-chipkaart waarmee je in de stad en het gebied eromheen gratis kunt reizen! Of je nu met de metro, de bus of de tram gaat; met deze kaart is het allemaal inclusief. Mooi meegenomen, de Barcelona Airport lijn is ook inbegrepen zodat je ook van het vliegveld richting de stad alvast gratis kunt reizen.

Je kunt de Hola Barcelona Travel Card online kopen, wel moet je nog naar een lokaal VVV-kantoor om hem te activeren. Dit kun je al op het vliegveld doen. Je hebt de keuze uit een 48, 72, 96 of 120 urige kaart. Deze kaart is dus 2, 3, 4 of 5 dagen geldig. En pas vanaf het moment van activatie.

Hola Barcelona Card en het openbaar vervoer (inclusief)

In Barcelona heb je verschillende manieren van openbaar vervoer waarbij de eerste vaak al bij het vliegveld begint. Als je dit van tevoren voorbereid dan heb je er wat aan want je kunt met de Hola Barcelona Card gratis van het vliegveld naar de stad reizen met de metro! Verder kun je, eenmaal in de stad, gratis reizen met de metro en de bus van TMB en de Urban Railway van FGC, zone 1. Ook de tram, de Rodalies de Catalunya zone 1 is inbegrepen, net als de Montjuïc funicular. Dit is de makkelijkste manier om vanuit het stadscentrum naar de berg Montjuïc te reizen. De kabelbaan van de berg Montjuïc is helaas niet inbegrepen.

Andere voordelen

De Hola Travel Card is in principe een reiskaart voor het openbaar vervoer in Barcelona. Toch zijn er ook nog andere voordelen naast gratis reizen met het openbaar vervoer in Barcelona. Je krijgt ook kortingen op bepaalde zaken zoals de Montjuïc kabelbaan (10%), de hop on hop off Barcelona (ook 10%) of tours naar de Montserrat berg, de Figueras tour en de Girona tour. Alleen geldig met de Hola Barcelona Travel Card!