Dat het Camp Nou verbouwt zou worden is al een tijdje bekend, echter heeft FC Barcelona nu de financiering die nodig is voor de verbouwing gepauzeerd. Het gaat om een bedrag van €1,5 miljard euro. Een aantal private investeerders zou zijn uitgestapt omdat ze het niet meer zien zitten nu de kosten voor het lenen van de geldsom door de gestegen rente zodanig zijn opgelopen dat ze het plan te wankel vinden.

Gestegen rentekosten beïnvloeden plan om Camp Nou te verbouwen

Kroll Bond Rating Agency, een kredietrating bureau, gaf de plannen een rating van triple B plus met een stabiele outlook in februari. Een maand later is het verlaagd naar triple B. Een nieuw plan was door gestegen rentekosten namelijk meer blootgesteld aan Amerikaanse rente veranderingen. Goldman Sachs, de partner van FC Barcelona, en JPMorgan en Key Capital willen geen commentaar geven. Ingewijden zeggen echter dat het plan om het stadion Camp Nou te verbouwen, nu wankel is geworden.

Het nieuws komt bovenop de recente schandalen over betalingen die zouden zijn gedaan aan voormalig scheidsrechter Negreira, die in de Primera Division floot ten tijde dat FC Barcelona zijn hoogtijdagen beleefde. De club zegt dat de betalingen voor jeugdspelers waren, de aanklager zegt dat het om de scheidsrechter te bewegen in het voordeel te fluiten van FC Barcelona. Niet alleen dit is slecht nieuws, de afgelopen jaren zijn de ticket verkopen ook door de grond gegaan door de effecten van de covid-19 pandemie. Tel daar dure transfersommen, hoge speler salarissen bij op en je merkt op dat er veel aan de hand is bij de club.

De club heeft een schuld van 608 miljoen euro maar maakte in 2021/22 winst.