Camp Nou is het stadion van FC Barcelona. Dit stadion bevat zo ontzettend veel geschiedenis. Het is 2 eeuwen geleden opgericht, in 1899. De voetbalclub heeft ook een immense prijzenkast en was natuurlijk jarenlang de club van misschien wel de beroemdste speler ter wereld: Lionel Messi. In het stadion is het mogelijk om rondleidingen te boeken en zelf een blik te werpeen op de prijzenkast.

Prijzen

Hoe groot is die prijzenkast eigenlijk? Immens groot. Om te beginnen heeft de voetbalclub 26x (geschreven 2023) de Primera Division gewonnen, de eredivisie van Spanje. De beker van Spanje, la Copa del Rey, werd maar liefst 31x in de wacht gesleept. Dat is nog lang niet alles, de club was zelfs 3x de beste van de wereld (2009. 2011 en 2015) en het had de cup met de grote oren – de Champions League – maar liefst 5x vast.

FC Barcelona heeft ongeveer de clubkleuren van de Catalaanse vlag. Niet gek, tijdens het facistische regime van dictator Franco was de club een symbool van de eigen identiteit van de Catalanen. De club heeft een ware aartsrivaal, Real Madrid. De club heeft het vaakst een van de spelers op het podium van de Ballon d’Or en als FIFA Wereldspeler gehad; Lionel Messi was hier vaak verantwoordelijk voor. FC Barcelona heeft echter niet alleen voetbal, het is behalve mannen en vrouwenvoetbal ook groot in basketbal, handbal en hockey.

Espai Barça

Op dit moment wordt Camp Nou verbouwd als onderdeel van het project Espai Barça. Er zijn vele ontwerpen geweest en er zijn er velen die het niet hebben gehaald. Sloopwerkzaamheden zijn al gestart en het grote werk gaat mid-2023 beginnen. FC Barcelona wijkt hier voor haar wedstrijden uit naar het Olympisch Stadion van Barcelona; Estadi Olímpic Lluís Companys op de heuvel Montjuïc. Dit gaat in ieder geval 1 seizoen beginnen.

Het geld voor dit project komt van een lening van 1,5 miljard euro van Goldman Sachs. Uiteindelijk worden de eerste en tweede ring helemaal gerenoveerd, de derde ring wordt gesloopt en herbouwd. Onderdeel van het geld dat nodig is voor dit project komt van een sponsorovereenkomst met Spotify; de Zweede muziekgigant krijgt 4 jaar lang de naamgevingsrechten waardoor het stadion sinds juli 2022 een nieuwe naam heeft: Spotify Camp Nou.

Bezoekers blijven 365 dagen per jaar welkom in het Spotify Camp Nou.

Tours en tickets voor een bezoek aan FC Barcelona

Bezoekers blijven welkom, ook tijdens de renovatie van het stadion. Het is nog niet bekend of alle delen van de tour beschikbaar zijn. Er zijn een paar verschillende tours te boeken.

Enkel toegang tot het stadion en het museum, zonder gids
Op dit moment zijn kaartjes voor het stadion te koop voor zo’n €30 per stuk. Dit is echter zonder gids. Je kunt dan alleen het stadion in en ziet het FC Barcelona Museum. Het uitzicht is echter fantastisch, je kunt je helemaal onderdompelen in de geschiedenis van de club.

Een iets uitgebreidere tour met gids en vervoer vanuit de stad
Wil je een tour boeken, dus eenzelfde bezoek alleen dan inclusief officiële gids, dan kost dit iets meer dan €50. Het is inclusief vervoer met een bus, bij busstation Estació Barcelona Nord, tussen de Sagrada Familia en Playa de Barceloneta in. Dit scheelt dus, je hoeft niet op eigen gelegenheid naar het stadion te reizen!

Een spelerservaring met nog meer voordelen
Het is ook mogelijk om een 3-uur durende spelersbeleving te boeken, dit kost €140 maar dan krijg je wat officiële cadeau’s. Je krijgt rondleidingen in de gedeeltes die normaal alleen toegankelijk zijn voor de spelers, je ziet de kleedkamer en mag plaats nemen in de perskamer. Dit is voor de echte FC Barcelona fans een onvergetelijke ervaring.